Thursday, August 6, 2015

Tomato Sauce in August is a family affair



Today they cook vegetarian

a new feature from the Cooking School in Puglia
Ylenia via Sambati





August is the time to make the annual tomato sauce in the Salento and it is one of the most beautiful summer happenings. Just as beautiful as fiestas (festivals), grape harvest (start in August) and lights (the special Salento lights).



It is another anche simplistic, yet divine poor cooking recipe, eating healthy and living well, of the farmers living according to Functional cycle of the seasons and celebrating the earth through simple food.












It's one of the most beautiful tradition Involving entire families and friends from the elderly to the children and grandchildren.



You might be interested on how to make the classic tomato sauce from scratch. If you're invited by the Salento locals to join this experience, please do, it's a lifelong memory.



One thing is very important in making the tomato sauce and it is the quality of tomatoes, the oval-shaped plum variety. You can buy amazing boxes of red plum tomatoes at any local food market or at local farmers.

Wash the tomatoes first, and cut in half before putting them in a big saucepan. Sprinkle with salt, add the onions and fresh basil. Then cover the saucepan and let the tomatoes simmer over moderate heat, stirring from time to time. After about 20 minutes, they softened and Should Have Just Begun to melt.


A mill is used to pass the pulp through in order to remove skins and seeds positioned over a large mixing bowl.

Rotate the handle until all you have left in the food mill are skins and seeds: there will be either a little or quite a bit of liquid That will have drained into the bowl. Discard it before proceeding. 

It's now time for bottling.



Sterilize the jars and to make sure you keep them cool and clean until you are ready to use them. Fill tomatoes with the mixture. Seal them tight and then boil the jars for a good 45 minutes.

In a couple of days When the bottles would have cooled down to the touch, they will be ready to use, stocked and stored up over the next year. Families making bottle usually you pass four hundred bottles each!



Ingredients

fresh and ripe tomatoes
red onion
extra virgin olive oil
sea ​​salt
basil leaves
red pepper flakes

The taste of tomato sauce made ​​with freshly made ​​past is truly delicious

This and more experiences are arranged by www.cookingpuglia.com

Plan your adventure in Puglia with Yltour.com to see and learn the Italian perspective.


to read the English version, continuous




The Italian version:



Preparazione della salsa di pomodoro.Salento in agosto è il momento giusto per fare la salsa di pomodoro tutto l'anno ed è uno degli eventi più belli dell'estate. Bella, come le parti del paese festival (festival), la vendemmia (inizio agosto) e le luci (le luci speciali del Salento).

 
E 'una ricetta povera, ma divina, mangiare sano e bene, come facevano una volta i contadini che vivevano secondo le stagioni e celebrano la terra attraverso il cibo semplice. Si tratta di una delle più belle tradizioni che coinvolgono intere famiglie e amici provenienti da nonni a figli e nipoti.

Se siete interessati a fare la salsa di pomodoro classico da zero anche, seguire il procedimento ENVI. Se vi trovate nel Salento e siete invitati dalla gente del posto ad unirsi a loro per questa esperienza, non pensateci due volte, accettato, sarà un'esperienza indimenticabile.Per ottenere un ottimo sugo di pomodoro deve utilizzare una specifica varietà di pomodori, quelli ovali. È possibile acquistare scatole di pomodori rossi sul mercato di ogni agricoltore o agli agricoltori locali. ..
Prima lavate i pomodori e tagliateli a metà, poi mettetele in una grande pentola. Cospargere con il contenuto di sale, aggiungete le cipolle e basilico fresco. Poi coprire la casseruola e cuocere i pomodori aa fuoco medio, mescolando ogni tanto. Dopo circa 20 minuti, e avrebbero dovuto ammorbidito sciologono presto. Una guida mulino con i sottili fori viene utilizzato per separare la polpa dalle bucce e semi, la polpa viene raccolta in un recipiente posizionato sotto il mulino. Continuare a ruotare la manopola fino a quando tutti i rifiuti lasciato il mulino: verrà rilasciato un po 'di liquido, non 
finiscono nella ciotola. Ora è il momento dell'imbottigliamento. Sterilizzare tutti i vasi ed essere sicuri di tenerli fresco e pulito fino all'utilizzo. Riempirli per tre quarti, chiuderli

e fate bollire per almeno 45 minuti. Si raffredderà in un paio di giorni in cui le bottiglie sono freddi al tatto, sono finalmente pronto per essere consumato; collocato i vasetti in dispensa rimarranno fino a quando l'anno successivo....Le famiglie di solito fanno circa quattro bottiglie con i seguenti ingredienti:freschi pomodori maturiCipolla rossaolio extravergine d'olivasale marino
basilico. peperoncinoLa salsa di pomodoro fatta in casa è davvero deliziosa: questa e altre esperienze sono organizzati per www.cookinpuglia.com





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